Čokoládové fondue

| bez komentářů

Čokoládu miluje snad každý člověk. Ať už je hořká, mléčná, bílá, s oříšky, burizony a dalšími přísadami, je to úžasná sladká delikatesa, která má mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví, kromě obezity.

čokoládové fondueA co tak teprve kombinace čerstvého ovoce a čokolády? To je dokonalá slast pro naše chuťové buňky. Čokoládové fondue si prostě zamilujete. Tento sladký desert bývá často součástí různých společenských akcí, jako je ples, svatba, významné výročí, ale můžete si ho vyrobit i doma. Co je k tomu potřeba? Čerstvé ovoce, čokoláda, pomerančový džus, viškonový likér, kondenzované mléko, keramickou soupravu na přípravu fondue s jehlicemi.

Sladký recept:

Nejprve si očistíme čerstvé ovoce jako je banán, jablko, třešně, jahody, mandarinka a podobně. Poté si ve vodní lázni rozpustíme mléčnou, bez dalších přísad čokoládu (2 tabulky) s 1 lžíci višňového likéru, 6 lžícemi kondenzovaného mléka a dokonale rozpustíme. Následně vmícháme 2 lžíce pomerančového džusu. Takto připravou čokoládu vlijeme do keramické nádoby na fondue. Na jehlice napíchneme oblíbené ovoce a vložíme do připravené čokoládové lázně. Sladké mlsání!

Čtěte také:   Ptáčci z papíru

 

Fotografie publikována se svolením od Aduldej Photography/FreeDigitalPhotos.net

 

Napsat komentář

Required fields are marked *.