Banány snad ochutnal každý. Je to velice oblíbené ovoce, které jíte jednak syrové, ale můžete z něho také udělat čokoládové- banánové jednohubky, banánovou bábovku, banánový koktejl a mnoho dalšího. Je to zdravé ovoce bohaté na vlákninu, vitamín B6, draslík.
Máte chuť na sladké, ale preferujete zdravou, nebo dietní stravu? Přináším vám oblíbený recept na karamalové banány, které jsou opravdu lahodné, zasytí a přitom zdravé.
Co k tomu potřebujete?
- 2 větší, oloupané banány (nesmějí být příliš zralé)
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1/2 lžičky másla
- 1/4 pomerančové džusu
- trochu skořice
- malý kopeček nízkotučné vanilkové zmrzliny
Postup:
Banány oloupejte a rozpůlte na polovinu. Na pánvi si rozpusťte máslo, přidejte hnědý cukr a vložte banány. Takto necháme péct banáný na nízkém ohni zhruba 20 sekund. Vznikne hnědý karamel do něhož po uplynutí doby nalijeme opatrně pomerančový džus, přidáme špetku skořice a necháme vařit jen pár sekund (10 sekund). A karamelové banánýy jsou hotové. Ještě teplé banány položíme na talíř a přidáme malý kopeček vanilkové zmrzliny.
Dobrou chuť!
Fotografie publikována se svolením od Moggara12 Photography/FreeDigitalPhotos.net