Možná vás překvapí, jaká léčivá síla se skrývá v potravinách, které máte běžně v chladničce a ve špajzu. Využijete jejich léčivé účinky k úlevě od řady neduhů.
Kefír
Obsahuje prospěšné probiotické látky, které zlepšují trávení a zvyšují imunitu. Pravidelným popíjením snižujete hladinu cholesterolu, předcházíte nádorům v tlustém střevě a posilujete svou obranyschopnost.
Bezinková šťáva
Černý bez je plný vitamínů, které pozitivně ovlivňují vaši imunitu. Navíc působí antiskleroticky, regeneruje jaterní buňky a příznivě ovlivňuje srdce a cévy.
Sušené švestky
Obsahují značné množství beta-karotenu a draslíku. Působí preventivně proti ateroskleróze, onemocnění srdce, nádoru tlustého střeva a snižují stupeň závažnosti zánětlivých stavů. Harmonizují střeva a zažívání.
Lněný olej
Dejte si jednu až dvě lžičky denně – nastartujete metabolismus a vaše trávení a látková výměna budou bezproblémové. Lněný olej zabraňuje nádorové bujení v těle, pomáhá při potížích se srdcem a křečovými žílami. Užívejte ho za studena, například do salátu, pomazánek nebo jím přelijte brambory či rybu.
Grapefruit
Hořkou chuť způsobuje chinin, který pomáhá při chřipkách. Vysoký obsah vitamínu C zase pomáhá při léčbě nachlazení. Grep má protirakovinové vlastnosti a značné množství kyseliny listové, vitamínu E a železa.
Nakládaná červená řepa
Obsahuje křemík, který je důležitý při tvorbě vazivových tkání a kostí. Podporuje pružnost cévních stěn, regeneruje organismus a podporuje krvetvorbu. Kyselina listová pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární systém a vláknina podporuje trávení. Červená řepa je doporučována jako prevence proti rakovině.