K Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát, rybka, rybí – nebo hrachová polévka, cukroví, jablko, oříšky, vánoční oplatky a vaječný likér.
Každý z nás má určitě ten svůj recept na vaječný likér. Ráda bych se chtěla podělit s vámi o ten náš. A můžu říct, že je tak dobrý, že si mnoho mých přátel, ale i rodina zamilovala tento slaďoučký likér hned při prvním ochutnávání. Co k tomu potřebujete: 3 žloutky, 6 polévkových lžíc cukru (krupice), 1 vanilkový cukr, 1 slazené zahuštěné kondenzované mléko Salko, 1 láhev originálního rumu (Božkov speciál 0,5l). Nejprve žloutky, cukr, vanilkový cukr a kondenzované mléko vyšleháme do pěny. Poté přiléváme rum po menších dávkách. Mixujeme potom už jen sekund. Hotový vaječný likér nalijeme do skleněné láhve, zavřeme a uložíme do lednice, ideálně na 2 dny. 3 den můžete koštovat. Přeji dobré pitíčko!
Fotografie publikována se svolením od Keko64 Photography FreeDigitalPhotos.net