Jak poznáte v obchodě čerstvé kuře?

Kuřecí maso si oblíbila řada strávníků. Podle statistiky, každý Čech zkonzumuje průměrně 25 kg drůbežího masa ročně. Jak ale poznáte čerstvé maso od toho, které se již pod obalem kazí?

zdroj: stock.xchng by Martine Lemmens

zdroj: stock.xchng by Martine Lemmens

Dejte přednost chlazenému kuřecímu masu

Nákupem chlazeného kuřete máte záruku čerstvosti a českého původu. Chlazené maso je určeno k okamžité spotřebě, proto je nemožné, aby k nám putovalo stovky kilometrů ze zahraničí. Při koupi kuřecího masa si všímejte, zda maso neleží v zakalené vodě, nevypadá slizce či není nazelenalé. Prodavačky u pultu by vám měly být schopné sdělit původ kuřecího masa. To by mělo mít růžovou barvu. Pokud se jednotlivé balíčky masa barevně liší, jsou nejspíš namíchané čerstvé kousky se staršími. Pozor na akční cenu – může jít již o dost staré maso.

CZ = český výrobek?

Ne vždy zkratka CZ na etiketě znamená, že maso pochází z českých chovů. Tuto značku používá ten, kdo za produkt zodpovídá, může to být tedy i ten, kdo nakupuje drůbež v zahraničí a u nás ji pouze balí. Pokud chcete mít záruku původu z naší země, hledejte výrobky, které mají známku Český výrobek. Tu získávají výrobky, které jsou minimálně ze 70 procent tvořeny z českých surovin.

Čtěte také:   V hlavní roli: ABSOLUTní ikona Absolut představuje Andy Warhol Edition

Další zajímavé články

Comments are closed.