Bílé jogurty jsou ideálním pomocníkem při redukčních dietách. Neobsahují cukr a mají výhodný poměr živin.
Trvanlivost
Neobávejte se toho, když má jogurt delší dobu trvanlivosti. Od dob minulých se výrazně zlepšily hygienické podmínky při výrobě a balení, čímž se zamezilo kontaminaci výrobku v průběhu nebo po ukončení fermentace a plnění. Při dodržování pravidel hygieny může mít jogurt dobu trvanlivosti až 30 dnů, aniž by obsahoval konzervanty.
Vybírejte podle chuti
Co bílý jogurt, to jiná chuť a konzistence. Zkoušejte, hledejte a vybírejte, dokud nenajdete ten váš jogurt. Jogurty, které zrají v tanku, mají hladkou a lesklou konzistenci, zatímco ty, které zrají v kelímku, jsou hrudkovité a mají lasturovitý lom na lžičce. Výživové vlastnosti jsou u obou typů jogurtů stejné. Výsledný produkt ovlivňuje kvalita mléka, technologické a balicí linky nebo způsob přidávání kultur do jogurtu.
Všímejte si nutričního složení
Při redukční dietě je bezpodmínečně nutné omezovat příjem tuku. Proto si dejte pozor, aby bílý jogurt neobsahoval smetanu, jelikož má pak větší podíl živočišného tuku a nasycených mastných kyselin. Do bílých jogurtů se nesmí přidávat žádná „éčka“. U jogurtů s nižším tukem se přidává želatina nebo přírodní škrob jako zahušťovadlo, ale nejedná se o nebezpečné látky.