Domácí zmrzlina hotová do 5 minut

Počátky výroby zmrzliny sahají do dob před naším letopočtem. Například král Šalamoun miloval ovocné koktejly s ledem, později Alexandr Veliký zdokonalil tento koktejl o med. Základem všeho byl vždy sníh, nebo led a různé kombinace ovoce. Dnešní zmrzliny se vyrábějí několika způsoby a to s pomocí smetany a ztužovače, či rozmixovaného ovoce a ledu, někdy jsou to i různé náhrady (esence). Kvalitu zmrzliny poznáme nejen na pohled, ale hlavně na chuť. Chcete-li si vyrobit vlastní zmrzlinu, zde je malý recept.

zmrzlinaVýroba domácí zmrzliny vám nezabere více jak 5 minut přípravy a 3 hodiny tuhnutí. Chuť je vynikající a můžete zkombinovat několik druhé ovoce najednou. Vždy se ale doporučuje, aby ovoce bylo zmražené. Lépe se ním pracuje a doba tuhnutí se zkrátí. Co tedy budeme potřebovat: půl hrnku cukr krupice, 750 gramů až 1 kg mraženého ovoce, 1 lžička vanilkové esence, 3/4 šálku smetany, v případě že zmrzlina obsahuje hodně vody, přidat ztužovač. Vše důkladně rozmixovat a vložit do mrazničky ideálně na 3 hodiny.

 

Obrázek: pixabay.com

Comments are closed.