Sušené ovoce – zdravé, sladké mlsání

Sušené ovoce přináší našemu tělo jednak potřebné vitamíny, minerály, ale také zažene pocit po sladkém. Sušené ovoce samo o sobě skrývá velké množství cukru. Dokonce více, než syrové. Je to výživná sladkost, kterou milují děti, ale i dospělí. 

ovoceMusíte si jen vybrat kvalitní čerstvé ovoce, správně ho vysušit a uskladnit. Výborným pomocníkem při sušení je sušička, která má více pater a vy tak můžete usušit více i různého ovoce najednou. Podmínkou je, ale pomalé sušení. Ideální teplota je  kolem 60°C. Při zvýšené teplotě a rychlejšího schnutí, může dojít ke zničení cenných vitamínů a minerálů.

sušené ovoce

Strážce imunity jsou sušená jablka

V jablkách je spousta fytonutrientů, které působí jako antioxidanty. Zbavují naše tělo škodlivých látek, či volných radikálů. Sušená jablka jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, která napomáhá ke správné funkci trávení, ale obsahují také jód, vápník, selen, fluor a další minerály a vitamíny, které naše tělo potřebuje.

Sušené datle proti úvaně

Sušené datle jsou plné vlákniny, železa, draslíku, vitamínu A, mědi a představují účinný lék, proti zácpě, chudokrevnosti, ale i únavě. Díky vysokému obsahu minerálů čistí krev a posilují imunitní systém.

Čtěte také:   Léčivé potraviny v domácnosti

Sušené švestky vám pomůžou zhubnout

Sušené švestky jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínu A, draslíku a mědi, které vám pomůže zhubnout, udrží normální hladinu cukru v krvi, ale také zapůsobí jako přírodní projímadlo.

 

 

Fotografie publikována se svolením od Sommai a Vichaya Kiatying – Angsulee  Photography/FreeDigitalphotos.net

Comments are closed.