Začínající hospodyňky tápou, čím vylepšit nevydařený pokrm. Osvojte si osvědčené rady, s kterými jídlo zachráníte a blýsknete se tak před svým partnerem nebo rodinou.
Smažené řízky
Strouhanka nebude z řízků odpadávat, když přidáte do vajíček několik kapek oleje.
Hladká smetanová omáčka
Aby se vám omáčka nesrazila, smíchejte kyselou smetanu s moukou, poté přilijte sběračkou trochu omáčky a pečlivě rozmíchejte. Až pak směs vlijte do omáčky.
Loupání brambor
Milujete brambory ve slupce a nebaví vás loupání? Kápněte do vody na vaření trochu oleje a brambory pak lehce oloupete.
Přepálená omáčka
Připálili jste dušené jídlo? Postavte hrnec na 15 minut do dřezu napuštěného studenou vodou, ale pokrm nemíchejte. Poté jídlo přendejte do čistého hrnce. Chladový šok odstraní spálenou pachuť a připálenina zůstane v původním hrnci.
Zlatavý bramborák
Přidejte do nastrouhaných brambor trochu vařícího mléka a opečte. Bramborák zůstane krásně zlatožlutý.
Chuť sušených hub
Aroma sušených hub zvýrazníte, když je před použitím vložíte na minutu do vyhřáté trouby.
Nadýchané palačinky
Do těsta přimíchejte trošku sodovky nebo jednu až dvě lžíce rumu. Pak nechte těsto alespoň hodinu uležet.
Přesolená nebo kalná polévka
Do přesolené polévky vhoďte dva syrové vaječné bílky. Po ztuhnutí polévku sceďte a bílek odstraňte.
Rybí pach
Nevábného rybího odéru se zbavíte tím, když ruce a nádobí potřete kávovou sedlinou.